VIVI VERDE Passata σε Βάζο Βιολογική 700γρ.

Η Passata Vivi Verde παρασκευάζεται από 100% Ιταλικές τομάτες που καλλιεργούνται βιολογικά, συλλέγονται στο σωστό στάδιο ωριμότητας, επιλέγονται με ακρίβεια και υποβάλλονται σε επεξεργασία την ίδια ημέρα παραλαβής, έτσι ώστε να διατηρούν τη φρεσκάδα και το άρωμά τους.

Προέλευση:
Ιταλία

Χωρητικότητα:
700 γρ

Κατηγορίες: ,

Περιγραφή

Χωρίς χρήση GMO
Χωρίς χρήση φυτοφαρμάκων
Προϊόν βιολογικής καλλιέργειας
Χωρίς προσθετικά γεύσης
Χωρίς τροπικά έλαια
Προϊόν οργανικής καλλιέργειας

Η Ιταλική φύση και η Ιταλική παράδοση στην αγροτική καλλιέργεια, μας προσφέρουν μια Passata τομάτας μοναδικής γεύσης. Προϊόν το οποίο, όπως και όλα τα βιολογικά προϊόντα Vivi Verde πληροί τις αυστηρότερες προδιαγραφές παραγωγής, συσκευασίας και αποθήκευσης, έτσι ώστε να φτάνει στο πιάτο σας …σαν να παράγεται στην φύση!

 

Χρησιμοποιήστε την Passata τομάτας Vivi Verde στην μαγειρική σας με κάθε τρόπο! Για να απογειώσετε τις γεύσεις στα πιάτα σας!

Φτιάξτε ένα παραδοσιακό κοκκινιστό, μια σάλτσα για σπαγγέτι, απογειώστε την γεύση στις φακές σας ή εντυπωσιάστε την παρέα σας με μια γκουρμέ επιλογή!

Το μυστικό όμως της γεύσης της Passata τομάτας Vivi Verde βρίσκεται αλλού! Με ένα κουτάλι δοκιμάστε την και απολαύστε την Ιταλική παραγωγή στα καλύτερα της!

 

Τομάτα, η κληρονομιά ενός απίθανου φρούτου, ή μήπως λαχανικού;

Από βοτανικής άποψης, η τομάτα είναι φρούτο. Όμως, μια δικαστική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών το 1893 έκρινε ότι, επειδή οι τομάτες τρώγονται συνήθως μαγειρεμένες ή σε σαλάτα μαζί με το φαγητό και όχι μετά από αυτό, είναι λαχανικό και όχι φρούτο! Η απόφαση είχε πρακτική αξία, καθώς θα φορολογούνταν διαφορετικά. 

Πως ήρθε η τομάτα στην καθημερινότητά μας;

Ένα μικρό ιστορικό για την προελευση της τομάτας.

Η ιστορία της τομάτας ξεκινά γύρω στο 700 μ.Χ., όταν την καλλιεργούσαν οι Αζτέκοι και οι Ίνκας στην Κορδιλιέρα των Άνδεων, η οποία εκτείνεται από το Περού και τον Ισημερινό έως τη Βολιβία. Την αποκάλεσαν “tomatl” ή “xtomatl” από μια Μεξικάνικη διάλεκτο (Nahuatl). Το 1520, ο ισπανός Κονκισταδόρας Cortez είδε τις τομάτες σε μια υπαίθρια αγορά και μετέφερε σπόρους στην Ισπανία.  Από εκεί κατέληξαν στη Νάπολη της νότιας Ιταλίας και πήραν  το όνομα “χρυσό μήλο” δηλαδή “pomo d΄ oro”.   

Οι πρώτοι βοτανολόγοι, όμως ήταν αρχικά καχύποπτοι με τη τομάτα γιατί έμοιαζε με το φυτό Μπελαντόνα, το οποίο περιείχε ατρόπινη και είχε δηλητηριώδεις, αλλά και θεραπευτικές ιδιότητες.

Επίσης, τα μαγειρικά σκεύη της εποχής περιείχαν μεγάλη ποσότητα μόλυβδου και καθώς η τομάτα είναι όξινη διάβρωνε το σκεύος με αποτέλεσμα την απελευθέρωση ποσότητας μόλυβδου στο φαγητό. Γι’ αυτόν τον λόγο υπήρχαν περιστατικά δηλητηριάσεων.

Έπρεπε να φτάσουμε στα 1820 για να αποκατασταθεί η φήμη της ντομάτας στο δυτικό κόσμο. Τότε, ο περιηγητής Συνταγματάρχης Robert Gibbon Johnson συνέλεξε σπόρους τομάτας από όλο τον κόσμο και ενθάρρυνε Αμερικανούς αγρότες να τους καλλιεργήσουν. Για να διαψεύσει τις φήμες περί δηλητηριώδους δράσης της ντομάτας, ο Johnson έφαγε δημοσίως ένα ολόκληρο καλάθι στα σκαλιά του δικαστηρίου του Salem του New Jersey.

Προς έκπληξη όλων, δεν έπαθε κάτι  και έτσι η τομάτα έκανε ένα νέο ξεκίνημα, ως βασικό συστατικό της Αμερικανικής διατροφής. Στην Ελλάδα η τομάτα έγινε γνωστή το 1818 από τους Βαυαρούς μάγειρες που έφερε μαζί του ο Βασιλιάς  Όθων.

Στην σημερινή εποχή οι Έλληνες έχουν την μεγαλύτερη κατανάλωση τομάτας ανά άτομο από οποιαδήποτε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα!

ΠΗΓΗ: https://www.itrofi.gr

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Κάνετε την πρώτη αξιολόγηση για το προϊόν: “VIVI VERDE Passata σε Βάζο Βιολογική 700γρ.”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *